Tijd vliegt!!! - Reisverslag uit Port Alfred, Zuid-Afrika van Irma Djie - WaarBenJij.nu Tijd vliegt!!! - Reisverslag uit Port Alfred, Zuid-Afrika van Irma Djie - WaarBenJij.nu

Tijd vliegt!!!

Door: Irma

Blijf op de hoogte en volg Irma

06 Juni 2011 | Zuid-Afrika, Port Alfred

Molo!

Het duurt tegenwoordig wat langer voordat ik een verhaaltje neerzet, maar dat komt omdat ik nu veel minder doe dan eerst. ;) Maar ik zet soms wel gewoon tussendoor wat foto’s op m’n site.

In week 4 niet veel bijzonders gedaan. Woensdag zouden we naar een lodge bezoek gaan.. Stonden we daar na 1,5 uur rijden hadden ze het verkeerd afgesproken.. :S.. Fijn!! Dus wij weer terug naar school. Het regende echt onwijs hard!! ’s Avonds hadden we een Mid Module Braai, maar we hadden ’s middags al pizza besteld dus hadden geen honger meer ;) Daarna zijn we wel met iedereen naar Tab geweest, dat is een karaoke bar hier en daarna nog naar de Lounge, wat een dans café is. Was een gezellige avond!
Donderdag gewoon school, vrijdag vrij en ’s avonds naar snorts geweest. Zaterdag uitslapen en ben ’s middags met Rosie en Laura naar Oceaan Basket geweest, is een heel lekker sushi restaurant hier. ’s Avonds heerlijk niets gedaan en op tijd naar bed.
Zondag zijn we naar een voetbal wedstrijd gegaan van Stenden tegen Air-school. Lekker in het zonnetje aan het veld kunnen zitten :) Helaas had Stenden wel verloren.. Maar goed, het was wel gezellig daar.
Merk helaas wel dat het winter wordt hier.. Overdag is nog lekker warm en kan je soms nog in bikini liggen maar ’s avonds begint het toch wel echt koud te worden en zitten we met lange broek en sokken aan. Ja, ik weet het in Nederland is het lekker weer.. Maar goed dat komt over 6 weken wel weer!

Week 5.
Maandag vrij en beetje relaxen en aan school zitten. Laura en ik hebben een ticket geboekt want we gaan dan de laatste week van ons hier eerst 30 juni voor 2 dagen naar Grahamstown. Dat is een stad hier uurtje vandaan. Daar is het wereld beroemde Art Festival, dus daar gaan we dan eerst heen. Dan gaan we weer terug naar Port Alfred voor 1 of 2 dagen en dan rijden we daarna in een week naar Kaapstad. En dan willen we nog dingen doen die we nog niet gedaan hebben, zoals duiken met haaien. Wil Lau heel graag, ik moet nog ff kijken of ik dat wel durf :P. En dan vliegen we die zaterdag 9 juli van Kaapstad naar Port Elizabeth, blijven we daar een dagje en gaan we zondag terug naar Nederland vliegen. Dus ja, er komt weer een leuke vakantie aan!

Dinsdag school en ’s avonds afscheidsfeestje van iemand van ons die helaas al eerder naar huis ging..
Woensdag hadden we een lodge visit. Was lekker weer dus baalden er wel van dat we in pak moesten.. Mja, uiteindelijk was het een leuke dag. Eerst 1,5 uur rijden en daarna hadden we een rondleiding over het park en de lodges. Maar ondertussen kregen we ook nog een game drive. Toch nog wat dieren ook gezien onderweg. En we hadden nog vast gezeten. Haha! Was erg leuk toen!! Stonden we daar in ons pak.. Maar goed, de lol was er zeker!. ’s Avonds naar The Lounge geweest, dat was wel even gezellig :) Donderdag school en daarna de Progress Test gemaakt van 3 uur.. Jugh! Maar ik ben benieuwd! Daarna het weekend gepland, wilde eerst naar Jeffrey’s Bay gaan, maar toch besloten om naar East London te gaan omdat er iemand een berichtje had gekregen dat daar Orka’s zitten. Dus ja, daar wilde wij wel even voor gaan rijden! ;)
Vrijdag ochtend vroeg gebeld of er nog een auto was en die was er nog. Dus die hadden we opgehaald en toen naar East London met 5 meiden totaal. Helaas wist niemand van de Orka’s, dus waren we niet meer opzoek gegaan. We hadden eerst een Hostel geboekt en zijn daarna even lekker uitgebreid gaan lunchen, het was wel al 3 uur maar toch.. Daarna gerelaxt in het hostel en ’s avonds in een bar gaan borrelen met hapjes.
Zaterdag op tijd op zodat we nog wat aan onze dag hadden. Zijn naar het winkelcentrum gegaan waar we eerst even gingen ontbijten. Daarna heerlijk gewinkeld en leuke dingetjes gekocht. Laat geluncht en daarna weer terug naar Port Alfred gereden. ’s Avonds lekker op de bank gelezen en nog even 1 drankje gedaan in Snorts. Maar was erg moe, dus was in een half uurtje alweer thuis ;)
Zondag lekker in het zonnetje gezeten en huiswerk gemaakt. Moest toch echt even gebeuren! :(

Nu, vandaag nog even aan school gezeten..
Nou ajjuuuu!!! Een paar nieuwe foto’s staan weer op: https://picasaweb.google.com/irma.djie1989
Oh trouwens!
Ik vind het echt heel leuk om kaartjes te ontvangen! Maar, kaartjes doen er lang over soms.. En als jullie denk nu nog eventueel kaartjes op gaan sturen zal ik ze misschien niet meer ontvangen. Dat zou jammer zijn.
Dus ja, dacht zeg het even! :) Want ja, vandaag precies over 5 weken ben ik alweer thuis! Tjee, de tijd gaat echt snel zeg!! Jammer! Maar toch ook wel weer fijn om naar huis te gaan! Ga in ieder geval nog erg veel leuke dingen doen!!

Aankomend weekend even hard aan school werken, en dan dat weekend erop voor 5 dagen naar Mpande. Dat ligt op weg naar Durban en dan is als het goed is de Sardine Run daar. Dus ben erg benieuwd!! Dat weekend erop leren, dan Bungeejumpen.. Dan weer leren.. En dan…. VAKANTIE!! ;) Hahaha!!

Nou doeeeiii!!
xx

• 06 Juni 2011 - 20:34

Mama:

Hoi , het gaat nu idd opschieten hoor, geniet nog maar lekker van alle leuke dingen daar, enne.........ook nog even flink achter de boeken hoor!
    De foto's die je op de site gezet hebt, zijn denk ik niet helemaal goed overgekomen?
    Xxxx

• 07 Juni 2011 - 10:09

Irma:

Oh! Goed dat je t zegt mams! Nu heb ik t wel goed ingesteld.. Had t beveiligd ofzo.. ;) Maar goed, nu kan iedereen het zien!! xx

• 13 Juni 2011 - 21:20

Oma Nel:

Hallo Irma

Jouw reisverslag met plezier gelezen.
    Heel leuk om je op deze manier een beetje te volgen.
    De komende weken veel succes met de studie en de uitjes.
    Vandaag met Olga,Rob en Jose bij mama gegeten,was lekker en gezellig.

Veel groeten en liefs
    Oma Nel.