Tjee, wat gaat de tijd snel! Week 6 is al voorbij!
Door: Irma
Blijf op de hoogte en volg Irma
26 Maart 2011 | Zuid-Afrika, Port Alfred
Maandag middag terug gegaan vanuit Kaapstad. We vlogen om half 2 en waren om half 3 in Port Elizabeth waar we werden opgehaald door Jacques. We zijn op de terug weg nog naar een Ananas boer geweest waar ze echt de lekkerste ananas sap en paai hebben! Dat zelfs mensen er 40 minuten voor gaan rijden. Dus mams, help onthouden daar gaan we langs als we vanaf Port Elizabeth komen.
Dinsdag en woensdag hadden we gewoon les. Dinsdag avond ben ik wel nog met een aantal naar Louis’ Pub gegaan. Waren 2 verjaardagen dus het was erg gezellig! Eigenlijk was de kroeg al dicht, we waren vergeten te bellen dat we kwamen, en toen hadden we weer gebeld en ging hij nog speciaal voor ons open. Hij dacht natuurlijk ook, 14studenten, 2 verjaardagen, dat gaat vast gezellig worden. En dat werd het ook :)
Donderdag hadden we een practical. We gingen vissen.. Jaja, vissen ;) Maar het was een leuke dag geworden! ’s Ochtends hadden we eerst les en dan gingen we ’s middags vlak bij Alicedale vissen. Wij zijn met een aantal gaan net-vissen, maar erg goed ging het niet. Maar goed dat vond ik leuker te doen dan naar een hengel staren ;)
Daar in het water zaten ook nijlpaarden dus we moesten wel goed uitkijken. Want die beesten zijn wel gevaarlijk als ze zich bedreigd voelen. Maar het was wel super vet om die zo dicht bij te zien.
’s Avonds gingen we daar braay-en alleen was het plan om voor het donker er weg te zijn, maar het werd toch even in het donker zitten. We hadden wel nog kampvuur, maar we moesten met de auto lampen de omgeving om ons heen verlichten omdat we anders de nijlpaarden of andere beesten niet zouden zien aankomen.
Na de braay zijn we weer met een groep naar Louis’ Pub gegaan en Jacques en Bongani (onze docenten) gingen ook gezellig mee. Was ook weer een leuke avond! Alleen vrijdag ochtend wel les, dus gingen om half 1 weg.
Vrijdag ochtend les, was even wat mis communicatie met de docenten geweest dus wij begonnen met onze groep zonder de docenten. En de regel van Stenden is dat als de docenten meer dan 10 minuten te laat zijn krijg je sowieso de volle punten voor die les. Dus dat kregen wij allemaal, want de docent kwam na 20 minuten. Maar goed, was dus even wat mis communicatie geweest.
’s Middags lekker niets gedaan. Het was helaas best fris, dus eigenlijk de hele tijd met een trui aangelopen. En het waaide ook behoorlijk, maar de zon scheen wel nog. Nog even een filmpje gekeken en wat muziek geluisterd.
’s Avonds ook weer een film gekeken en op tijd naar bed!
En vandaag vroeg naar Port Alfred zodat we op internet konden.
Volgende week gaat een leuke week worden. Dan hebben we namelijk 4 practicals en dan gaan we onder andere ook naar Cheetah Breeding Project, dat is met kleine leeuwen. En raptor en reptielen, dus slangen, spinnen etc. En we gaan vrijdag schieten. Ben heel erg benieuwd!! Volgend weekend gaan we waarschijnlijk met een groepje naar Jeffrey’s Bay. Schijnt een mooie plek te zijn voor het surfen. Ben benieuwd! Maar ik ga eigenlijk meer voor de mooie stranden, het winkelen en de gezelligheid :)
En tussendoor moeten we ook echt gaan leren. Hebben nog 2 weken les, dan 3 dagen toetsen, opdrachten inleveren etc. En dan 2,5 weken vakantie!!! Jemig de tijd gaat echt super snel!!! Heb het echt niet in de gaten! Want vorig weekend zei ik nog van ‘nou deze week echt even hard aan de slag voor school’, maar we hadden een korte week omdat maandag een nationale feestdag was, dus waren we vrij. Dus eigenlijk niet echt super veel gedaan.. Maar goed, morgen ga ik ook nog even aan school werken en moet nu gewoon even meer aan school zitten dan in het zonnetje gaan liggen ;)
Nou de foto’s staan weer op https://picasaweb.google.com/irma.djie1989
Ajjuu!!!
Xx
26 Maart 2011 - 11:08
Aniek Daggenvoorde:
Hee Irmaa!
Wat super om te horen dat je het zo naar je zin hebt daar!
Heel veel plezier nog!
Liefss Aniek -
28 Maart 2011 - 21:01
Linda:
hmmmmmm heerlijk die ananas.... Krijg er nu al zin in!!! :) Haha, super leuk dat jullie zijn gaan vissen! Ik zie je al helemaal staan in het water tussen de nijlpaarden! Tijd vliegt zeker... Voor ik het weet, sta ik ook tussen de nijlpaarden!! :D Zin in!!!!!!!
Dikke knuffel!! :-* -
30 Maart 2011 - 17:02
Lia:
Hallo Irma,
Wat een geweldige tijd heb je daar. Al die wilde dieren die je van zo dichtbij kunt zien..... lijkt me heel bijzonder. Mooie foto's.
Groeten, Lia