Fiji!! - Reisverslag uit Fiji Islands, Fiji van Irma Djie - WaarBenJij.nu Fiji!! - Reisverslag uit Fiji Islands, Fiji van Irma Djie - WaarBenJij.nu

Fiji!!

Door: Irma

Blijf op de hoogte en volg Irma

02 Februari 2013 | Fiji, Fiji Islands

Inmiddels alweer 12 dagen op Fiji geweest. Tijd is erg snel gegaan, maar heb ook veel gedaan!

Dinsdag 22 januari was ik aangekomen. Met de shuttle naar het hostel, Aquarius lodge. Direct aan het strand, erg mooi! Naar zonsondergang gekeken en alweer naar bed. Woensdag vroeg op, met de bus naar Port Denarau en vanuit daar met de boot richting de eilanden.
Mn eerste bestemming was Beachcombo Island. Zou eerst naar een andere gaan, maar die was nog dicht vanwege de cycloon in December geloof ik. Beachcombo island, was een klein eilandje maar erg mooi! Een paradijs om te zien als je komt aanvaren. Daar de hele dag op het strand gelegen, want was er om 10 uur al. Was wel erg warm! Het zee water was alleen niet erg verkoelend want dat is rond de 30 graden. 's Avonds was een dans show en daarna naar bed. Sliep in eem slaapzaal zonder muren ;-) en er konden totaa 80 mensen slapen! Maar had goed geslapen! Donderdag met een zeilboot gaan rondvaren naar Modriki eiland, daar is de film Castaway met Tom Hanks opgenomen. Daar wat romdgesnorkeld en gezwommen. Daarna een BBQ op de boot en door naar Yanuya island, waar we een kava ceremonie mee maakten en naar en school zijn gegaan. Als je kava gast drinken, is dat heel apart. Ze stoppen water in een diepe bak, dan hebben ze poeder wat van bomen takken gemaakt is en een soort sok en 'wassen' dat zeg maar door t water en krijg je Kava. Je drinkt het uit en bakje en voordat je drinkt klap je 1x in je handen en zeg je Bula (hallo), daarna drink je alles in 1x op en klap je 3x in je handen en zeg je Vinaka (Dank je wel). Het proeft heel raar en als je er teveel van drinkt wordt je tong verdoofd en slaap je goed. Hierna weer terug naar het eiland gegaan. Daar zonsondergang gekeken en een rondje om het eiland wat je in 10 min kan doen ;-) zo klein was het.

Vrijdag met de boot naar Kuata island. Daar aangekomen was het meteen al een leuk sfeertje! Het was alsof je echt tussen een familie in zit. 's Middags gaan kajakken om het eiland heen met een paar. Was nog best een pittig stukje! Eind van de middag een kava ceremonie gedaan en daarna gevolleybalt. 's Avonds een dansavond en de Bula dans geleerd en allemaal spelletjes gedaan en kavs gedronken, was erg gezellig! Zaterdag 7 uur ontbijt, ze blazen dan op een schelp als het eten klaar is. Erg grappig! Daarna gaan snorkelen. Stukje met de boot was het nog, want we gingen haaien voeren. Ik durfde niet het water in, dus eerst toegekeken en daarna uiteindelijk toch gegaan. Vond het erg spannend! Bleef wel dicht bij de boot ;-) Terug bij het eiland even een stukje telefoon bereik gezocht, want dat hebben ze niet overal.. Na de lunch een armband van schelpen gemaakt en een enkelbandje gevlochten. Daarna heerlijk gerelaxed.
Zondag met de boot naar Drawaqa island, Barefoot lodge. Eerst geluncht en toen info gevraagd over duiken, want er zat daar een duikschool. Ik ging het gewoon proberen met mn oren, en het ging goed gelukkig! Dus toen met de boot een stukje en een intro duik van 12m gemaakt. Was erg mooi zeg! Vond het wel allemaal erg spannend! Maar erg mooi koraal hadden ze daar! 's Avonds 3 gangen diner gehad, heerlijk! Maandag om 5.30 op voor de zonsopgang. Wauw was erg mooi om de zon te zien opkomen! Zat alleen een klein eilandje voor, maar dat maakte t toch ook wel weer mooi! Bij t ontbijt hoorde ik dat ze gingen duikem bij haaien. Dus gevraagd of ik nog eens mee kon, en dat kon! Vond het wel erg spannend weer, maar toen ik de eerste haai zag schrok ik niet. Het ziet er allemaal echt heel mooi uit onderwater en minder eng. We gingen steeds verder zwemmen en op gegeven moment 7 haaien om ons heen! Echt bizar was dat, maar heel vet!! Daarna verder zwemmen en zag ik ineens een schildpad! Wauw dat was echt bijzonder! Uiteindelijk zelfs 3 gezien! Eentje ging verstoppertje spelen met ons ;-) Zwom telkens weg en achter een steen gaan zitten, en als wij er aan kwamen weg zwemmen en weer achter een steen. Was erg grappig om te zien! Verder heel mooi koraal, veel gekleurde vissen en blauwe zeesterren gezien.
Na deze duik had ik besloten om door de gaan met de curcus voor Padi open water duiken. Het ging goed met mn oren namelijk! 's Ochtends nog een 2e duik gedaan en toen vooral veel geleerd over het duiken en zelf gezwommen. Bij de eerste 2 duiken had ik nog de hand van mn instructeur vast. Na de lunch wat uitgerust en om 3 uur weer een les. Toen eerst alles op het land geoefend en daarna in het water. Was nog best lastig omdat je somd beetje weg drijft. 's Avonds vroeg naar bed, was echt op! Dinsdag de 29e na het ontbijt mn laatste duik. Weer allemaal oefeningen gedaan en dat ging goed! Mn praktijk zat er dus op. Kreeg een duikboek mee om te lezen en dan daarna mn theorie doen op t vaste eiland. Na de duik met de boot verder naar het laatste eiland, Nabua lodge. Heerlijk van de zon genoten die dag. Om 4 uur thee en taart gegeten bij een lokale vrouw. Ze verdiende haar geld ermee voor het opnieuw opbouwen van haar restaurant,waar je de resten nog van zag, dat was weggewaaid door de Cycloon. Je zag trouwens onderweg best een hoop plekken die waren weggewaaid! Woensdsg na het ontbijt naar de 'Sawa-I-Lau' caves gegaan. Daar in de grotten gezwommen en je moest ook stukje onderwater zwemmen. Was mooi om te zien! In de middag weer hele dag inde zon gebakken met Renske, een Nederlands meisje die ik had leren kennen op Kuata.

Donderdag werd ik wakker en zat ik helaas helemaal onder de Bedbugs beten.. De vorige nacht voelde ik wel wat maar zag niks.. Maar toen zat ik dus helemaal onder! Rot plekken zijn t, nog erger dan muggenbeten en ze doen pijn.. Mja, die ochtend naar Blue Lagoon gegaan om te snorkelen en zwemmen. Erg mooi strand was het! In de middag met de boot terug naar het vaste eiland alweer. Waren erg hoge golven onderweg en er bijna 6 uur over gedaan. Bij het hostel om 9 uur aangekomen en toen kwam ik er helaas achter dat ik ook bedbugs in mn tas had.. Dat was echt geen pretje meer!! Mn hele tas leeggehaald en onder de douche schoon gemaakt met heet water, die beesten kunnen niet tegen hitte nml. Zelf ook heet gedoucht, was wel even wennen na al die tijd zonder warm water. Mn pyjama en handdoek goed nagekeken dat er gen beestjes zaten en daarn slapen.
Vrijdag vroeg op want moest nog leren voor mn theorie en zou mn kleding wassen. Helaas ging t wassen niet door want ze waren hier bang dat zij anders die beestjes kregen. Dus moest alles met de fohn doen ivm de warmte. De man van de winkel zag t en gaf als tip, niks zeggen en ga wassen bijde buren. Dus dst had ik gedaan en alles heel heet in de droger gedaan. Ondertussen was ik ook bezig met mn theorie les. Vond die termen allemaal wel lastig nog! Maar toen ik alles begreep heb ik mn toets gemaakt.. En... Geslaagd met 86%!! Het minimum was 80% dus zat goed gelukkig! En nu kan ik dus overal tot 18m diep duiken :-) Dus als iemand tips heeft?? ;-) 's Avonds heel lang over mn tas inpakken gedaan om zeker te weten dat er geen beestjes meer waren.

En vandaag, zaterdag 2 feb, uitgeslapen en mn verhaaltje getypt. Vanmiddag naar het vliegveld voor mn vlucht naar Melbourn.

Nou dat was het dan weer!
Heb trouwens weer erg traag internet dus foto's hierop gaan lastig.. t lukt heel langzaam wel op facebook! Heb dat album openbaar gemaakt dus iedereen kan ze zien!

Groetjes uit het erg warme Fiji!   Xx

• 02 Februari 2013 - 17:34

Linda:

Hi lieve Ir!

Gefeliciteerd met je duikbrevet, leuk hoor! Wat een leven heb je daar zeg!! Heerlijk!! Wel heel vervelend van de bedbugs!! Ik weet dat we op mijn werk echt gigantische schoonmaak regels hebben, als er bedbugs zijn!! Ik geloof idd dat we de kamer dan moeten opwarmen tot een bepaald aantal graden...
    Nou Ir, veel plezier in Melbourne en spreek je snel weer even!!

Dikke kus!!

• 02 Februari 2013 - 19:29

Olga:

Hoi Irma,

Slapen in een slaapzaal zonder muren? Ja dan kan ik er ook wel 80 mensen in kwijt toch?
    En ja als ik een sapje van mijn sokken maak, nou Irma dan slaap je wel een week hoor.
    Ben je 12 meter diep geweest met duiken? Poeh en helemaal geen last van je oren? En dan al die haaien om je heen, getver dood eng. wel heel stoer hoor.
    Top je duikdiploma!!! Heel knap hoor.
    Lastig die beestjes maar je bent ze nu kwijt toch?
    Nou Irma ik heb weer genoten van je verhaal en heel veel plezier in Melbourne.

Liefs
    Olga

• 11 Februari 2013 - 11:29

Esther Kunnen:

Hallo Irma,
    We kennen elkaar niet echt, ben collega van je moeder, maar lees met plezier je verslagen van je bijzondere reis. WOW echt heel gaaf. Duikbrevet gehaald, wat goed zeg.

Groet Esther.