Eerste verhaal vanuit verweg!
Door: Irma
Blijf op de hoogte en volg Irma
07 December 2012 | Nieuw Zeeland, Paihia
Hier mijn eerste bericht vanuit Nieuw Zeeland! Nadat ik woensdag 28 nov afscheid had genomen en uitezwaaid ben, ben ik op het vliegtug gestapt riching Hong Kong. De vlucht was lang, en omdat ik niet kon slapen duurde het nog langer ;-)
Eenmaal aangekomen in Hong Kong, stond ik al snel buiten. Was inmiddels erg moe en het was daar pas 7 uur in de ochtend. Maar goed, gewoon doorgaan dan lukt t wel ;-) Ik van thuis uit al infomatie over een tour van 3,5 uur door Hong Kong dus die ging ik boeken op het vliegveld. Met de tourguide vertrokken we om half 10 met een bus naar het vaste land. We zijn verschillende keren gestopt bij de Tsing Ma Bridge, het 4na hoogste gebouw van de wereld, bij Tsim Sha Tsui de skyline van Hong Komg bekeken, daarnaeen stukje met de ferry gegaan naar Hong Kong Island en uiteindelijk naar de Man Mo Temple geweest. Het was erg indrukwekkend om dat allemaal in zo'n korte tijd te zien!
Rond 1 uur in de middag had ik afgesproken met Wes en ChenChu, familie van de Djie kant. We spraken af in het Ritz Carlton hotel waar ik op verdieping 103 op hen aan het wachten was. Wauw wat een uitzicht zeg! Met Wes en ChenChu ben ik eerst gaan lunchen en konden we gezellig kletsen. Zijn hadden de middag vrij gehouden voor mij wat erg aardig was! Na de lunch gingen we een stukje met de trein en zijn we in het grote winkelcentrum IFC mall en ICC mall (als ik t goed zeg) wat gaan rondlopen. Daar wat gedronken en toen zijn Wes en ik naar de Central Escalator gegaan. Dit is een roltrap van totaal 800m lang. Wij zijn niet helemaal naar boven gegaan, want je moest met de trap naar beneden ;-) Hierna weer met z'n 3en verder nog wat foto's gemaakt en toen was het voor mij weer tijd om naar het vliegveld te gaan. Daar even wat gegeten en het vliegtuig ingestapt. Ik heb het opstijgen niet eens mee gekregen want lag allang te slapen, zo moe dat ik was!!
30 nov kwam ik dan in Auckland aan. Vlucht veel geslapen gelukkig! Mn tas opghaald en met de bus naar het hostel gegaan. Het is een goed schoon hostel, bovenop een berg ;-) Zat in een 6pers kamer, maar er was maar 1 ander meisje maar zij ging na 1 nacht weg. Na de aankomst even mn spullen beetje opgeruimd en opzoek naar een supermarkt, dat was knap lastig! Uiteindelijk een klein winkeltje gevonden gelukkig! 's avonds rustig aan gedaan en vroeg gaan slapen. De dag erop vroeg eruit, eerst even gezellig met Tjerk geskyped en daarna de stad in gelopen. Heb die dag eigenlijk alleen maar rondgelopen en nadat ik inmiddels 2x de berg op was gelopen kwam ik erachter dat de grote supermarkt beneden zit, dus kon ik weer terug ;-) 's avonds weer vroeg erin, want was echt kappot!
Zondag eerst met mama, Olga en Tjerk geskyped en daarna oppad gegaan. Ik ging naar Mount Eden, dat is een plek waar vroeger een vulkaan zat en dat uitzicht over heel Auckland biedt. Met de bus erheen, helaas zei de buschauffeur niet wanneer ik eruit moest dus kon ik een extra stukje lopen (dat had ik nog niet genoeg gedaan ;-p ). Daarna de berg oplopen, maar het was de moeite waard! Het was idd een mooi uitzicht! Daar even rustig gezeten, foto's gemaakt en bedacht wat ik verder ging doen. Terug in de stad aangekomen wat gegeten en weer eigenlijk de hele dag rondgelopen en gezeten in Victoria Park en Albert Park, was heerlijk rustig!
Maandag mn spullen gepakt want moest verhuizen naar een andere kamer, want ik had nog een extra nacht geboekt. Jammer, want ik zat heerlijk rustig alleen op een kamer. Het duurde even, maar de reden daarvoor was dat de kamer op maandag gereinigd ging worden omdat er klachten over vlooien geweest waren.. Jakkes!! Lekker dan! Had ik dus al 3 nachten geslapen! Gelukkig nergens last van gehad!! Dinsdag naar Auckland museum geweest en naar Auckland domain. Daar heb ik heerlijk even in alle rust in het zonnetje gezeten! 's avonds had ik afgesproken met Marius, dat is een klasgenoot vanuit Leeuwarden die in Auckland werkt.Gezellig wat gegeten em gedronken. Maar optijd weer terug want woensdag ging mn wekker om 6 uur.
Toen met de bus naar Paihia gegaan, dat ligt in Bays of Islands helemaal in het Noorden van Nieuw Zeeland. Onderweg een hele tour gehad door de rain forest en zijn ook langs de hoogste Kauri boom geweest. Dat is een onwijs dikke en hoge boom! Woensdag weer vroeg op want had een dagtour naar Cape Reinga. Onderweg daarheen gingen we eerst over Ninety Mile Beach, daar reed te bus gewoon met 100km per uur over ;-) we gingen daarna sand boarden, was wel grappig! Je zit alleen helemaal onder... En toen uiteindelijk naar Cape Reinga, dat is het meest noordelijke punt van NZ wat bereikbaar is. Het moest een heel mooi uitzicht zijn, maar helaas zaten we midden in de wolken.. Dus voor ons was er geen uitzicht, maar.. Ben er toch geweest!
Donderdag een beetje rondgelopen in Paihia, niet zo veel te doen eigenlijk en naar de overkant gegaan naar Russels. Daar ook wat rondgelopen en een berg omhoog gegaan voor het uitzicht. Natuurlijk begon het te regenen toen ik boven stond ;-) Ja.. NZ is echt niet altijd mooi weer hoor!
En nu zit ik bij de bibliotheek van Paihia, hier is gratis intenet en probeer ik wat foto's online te zetten! Zit gelukkig onder een afdakje, want er kwam weer eens een stort bui naar beneden! De temperatuur is niet koud, alleen de wind maakt het fris.. Vanmiddag met de bus terug naar Auckland en dan morgen ochtend vroeg richting Thamen en dan door naar Coromandel voor een paar dagen.
Nou dat was het dan! Ohja, ik heb een NZ nummer.. +64 210 831 8906 Ik heb nog gewoon mijn NL nummer.. En als ik internet heb kan ik daar mee whatsappen, maar als ik een sms stuur is t goedkoper om vanaf mn NZ nummer doen. Jullie kunnen gewoon naar mijn NL nummer smsen dat is voor jullie weer goedkoper!
Nou veel liefs uit Nieuw Zeeland!
07 December 2012 - 09:01
Olga:
Hoi Irma,
Wat een lekker lang verhaal zeg. Heel leuk om te lezen. Je hebt al heel veel gezien in een week. Jij hebt daar wat zon en wind, nou ik kan je zeggen er is hier vandaag veel wind en er ligt sneeuw. Bij mij niet alleen buiten, maar ook binnen. Mijn raam stond nog iets te ver open. Stom he.
Maar goed dat je niets van die vlooien wist, ik kreeg hier al jeuk toen ik het las.
Ik ga zo je foto's kijken maar wilde eerst even reageren (als eerste??) op je bericht.
Oke Ir, heel veel plezier en geniet maar lekker verder.
Liefs, Olga -
07 December 2012 - 09:20
Olga:
Ben ik nog even. Heb net je foto's gezien. Heel leuk hoor. Ik moest ook even zoeken, maar zag toen (na een minuut of 10) het groene enge beestje. Wat is dat voor beestje? Het heeft wel een guitig koppie, haha.
Doei, Olga -
08 December 2012 - 18:12
Mama:
Was gezellig even te skypen! Leuke foto's
XX -
08 December 2012 - 19:21
Ilona En Anno:
Hooii irm,
Had je al via de app gesproken maar nu ook de fotos gezien!! Gaaf hoor.
Heeel veeel plezier en wij wachten op het volgende verhaal!!
Xxxx -
09 December 2012 - 13:04
Marjo:
Hai Irma
Wat leuk ,om je te kunnen volgen op je reis, ik heb bewondering voor je!
Wens jou nog veel mooie ervaringen toe.
Wacht op je volgende reisverslag. gr. Marjo -
19 December 2012 - 19:54
Oma Djie:
lief dat je aan mijn verjaardag hebt gedacht, heerlijk dat het allemaal naar je zin gaat Liefs Oma -
24 December 2012 - 22:40
Tjerk:
Je vermaakt je dus wel gelukkig...