Het begin - Reisverslag uit Ruoms, Frankrijk van Irma Djie - WaarBenJij.nu Het begin - Reisverslag uit Ruoms, Frankrijk van Irma Djie - WaarBenJij.nu

Het begin

Door: Irma

Blijf op de hoogte en volg Irma

08 Juli 2010 | Frankrijk, Ruoms

M’n reis ging goed, eerst met het vliegtuig. Daarna met de bus naar de trein, erg mooie dingen gezien onderweg en daarna vanaf Montélimar met de bus naar Vallon Pont D’Arc. Hier werd ik opgehaald door de dochter van de eigenaar. Aangekomen op de camping meteen wat gegeten en m’n kamer ingericht. Was erg klein!! De volgende dag kregen we gelukkig een grotere kamer, deel samen met Ellen ook van Double-A een kamer. ’S Avonds gewerkt voor het eerst, ging goed. Maar het was toch nog wel lastig om alle kastjes etc. open te trekken.
Het is een erg mooie camping, voor degene die op de site willen kijken: www. camping-la-plaine.com Het weer is ook echt heerlijk! Wel erg warm, maar ik werk altijd in een korte broek wat prima te doen is! In de zon liggen is alleen wel erg heet!
Het rooster wat ik heb gehad is prima te doen. Maar veel vrije tijd. Wat ik eigenlijk zo’n beetje doe op een dag is werken, in de zon liggen en weer werken. Klinkt erg leuk, maar heb het er toch nog wel moeilijk mee. Want ik ben altijd alleen vrij, dus lig dan in m’n eentje op het strandje. Mama al vaak aan de telefoon gehad dat ik eigenlijk naar huis wil, omdat ik het zo moeilijk vind. Heb ook Double-A hierover al ingelicht. Zij komen voor het weekend en dan even kijken hoe en wat.
Maar gisteren is mij weer goede moed ingesproken door de Nederlandse receptioniste, Ellen en Patrick (m’n collega’s van Double-A, die werken bij de animatie) en ik ga het iig nog wel proberen!! Deze dagen werk ik overdag, dus dan heb ik wat minder vrij. Maar op de dagen dat ik vaker vrij ben moet ik het nog maar even zien. Het kost natuurlijk ook tijd om hier te wennen en de Franse taal is ook erg lastig! Dus communiceren met anderen gaat erg lastig! Maar ik blijf mijn best doen en het proberen, want ja 2 maanden werken op een leuke camping in de zomer moet natuurlijk hartstikke leuk en een grote ervaring zijn! Het werken tijdens voetbal in een ander land is trouwens ook erg leuk, het lijkt net of ik gewoon in Nederland ben. Alles oranje en heel veel Nederlanders!
Ik heb ook een Frans nummer hier (+33638885621), maar smsen op m’n Nederlandse nummer is voor jullie goedkoper en die heb ik ook altijd aan staan. Had nml een extra telefoon mee genomen voor een Franse sim-kaart. Ik zal wel reageren met de Franse, want dat is voor mij weer goedkoper ;-)
Gisteren heb ik een wachtwoord gekregen voor het internet zodat ik elke dag 20 min gratis op het internet kan, dus jullie zullen nu wel wat meer van mij horen. Natuurlijk niet elke dag ;-) maar ik zal nu ook bereikbaar zijn via de mail.
Nou dat was het dan weer, ik ga eten en daarna aan het werk.

Oh en trouwens, heb net een mail gelezen dat ik toch wel m'n Franse tentamen gehaald heb!! :D Dus gelukkig maar nu zal het hier vast ook beter gaan! :D

Nou Doegg..!! Veel liefs uit Frankrijk!

PS. Foto's komen op m'n hyves.
www.irmadjie.hyves.nl

• 08 Juli 2010 - 19:28

Mama:

Na je al n aantal keren gesproken te hebben, leuk om te lezen wat je allemaal verteld hebt. Ben echt héél blij dat t ietsjepietsie beter gaat, ik denk dat het je toch weer gaat lukken, je bent echt n kanjer, want ik weet en begrijp echt hoe moeilijk het voor je is, in alle opzichten!! Dikke tut,
    Mama

• 08 Juli 2010 - 20:03

Olga:

Hey Irma,

Leuk wat van je te horen.
    Ik begrijp best dat het moeilijk is hoor. Ik zou er niets van terecht brengen, ik versta geen woord frans, dus het is al knap dat je dit doet hoor.
    Hey Ir weet je nog hoe je in Engeland stond op Picadilly circus? Dus kop op meid het is nu "maar" 2 maanden. In Engeland was je op een gegeven moment aardig gewend en ook de taal ging goed. Ik heb dat wel gezien toen we bij je waren. Kan ook wel naar Frankrijk komen hoor??!!
    Nee gekheid Irma, maar meid blijf lekker mailen, dat helpt ook. Tot schrijvens, liefs met dikke kussen,

Olga

• 10 Juli 2010 - 10:52

Sandra:

Hey Irm,

Leuk dat je wat schrijft over wat je allemaal daar doet. Ik vind het erg knap van je maar dat weet je al, dat heb ik ook al tegen je gezegd toen je op mijn verjaardag was. Tom en ik laten nog zeker aan je horen of we naar je toe komen.
    En GEFELICITEERD dat je, je Frans toch heb gehaald super van je!!!
    Nou lieve irm... Heel veel kusjes van Tom en mij. -X-

• 12 Juli 2010 - 11:06

Dewi:

Hey Ir,
    Wat vervelend dat je het moeilijk hebt maar wel knap dat je toch gaat doorzetten! Ik hoop dat je snel went en dat je het leuker gaat vinden!

x